Over Cultuurproeverijen

Verder vallen vanaf 1 januari 2024 ook de activiteiten van de Berkelse stichting De Roomsoes onder de Cultuurproeverijen. Daarmee worden de Cultuurproeverijen meer divers en bereiken wij een nog groter publiek in Lansingerland.

Cultuurproeverij is een door Muziekvereniging Concordia (Bergschenhoek) bedacht concept.
Het concept omvat avondvullende concerten, voorstellingen e.d. in de grote zaal van de Cultuurfabriek in Bergschenhoek, waarbij de gehele bevolking van Lansingerland kan komen proeven van wat er zoal in onze gemeente aan cultuur geproduceerd wordt.

Het organiseren van deze Cultuurproeverijen kent meerdere doelen:

  1. Een ieder kan kennis maken met de diverse kunst- en cultuuruitingen en wellicht mede daardoor geïnteresseerd raken om zelf ook actief te gaan deelnemen, bijvoorbeeld binnen een van de vele culturele verenigingen en instellingen die Lansingerland kent;
  2. Het bieden van een podium aan diegenen die anders wellicht nooit de stap zouden zetten om een optreden voor publiek te organiseren;
  3. De Cultuurfabriek mag een grotere bekendheid gaan genieten als plek waar actief cultuur geproduceerd wordt en waar regelmatig voorstellingen e.d. plaatsvinden. Een bijdrage aan een “Levendig Lansingerland“.

Voor meer informatie over Muziekvereniging Concordia klik je op het logo.